Draaiboeken en Roadbooks

Een beetje uitslapen, starten met een latte en een koffiebroodje, eens kijken wat we die dag gaan doen in New York. Misschien wordt het Brooklyn of slenteren door Lower East Side, of toch een museum. En we zien wel waar we gaan eten, er is altijd wel een leuk restaurantje in zo’n wereldstad, toch?

 

Zo-ga-ik-dus-niet-op-vakantie. (spreek deze zin in je hoofd fel en overtuigend uit). Ik ben van de inmiddels wereldberoemde draaiboeken/roadbooks met hierin per dag wat er gedaan kan worden, openingstijden van musea, restaurantjes voor ontbijt/lunch/diner, altijd met gezonde opties. Reistijden staan er ook in, openbaar vervoer opties indien van toepassing. Zaken waar je per dag nog even aan moet denken. Kortom, alles staat er in.

Dan is er nog een map met 100 insteekhoesjes voor:

  • Vliegtickets en boarding passes
  • autohuurbevestiging
  • ferry bevestiging (indien van toepassing)
  • hotelreserveringen,
  • plattegronden en foto’s van alle hotels
  • plattegronden van restaurants in de buurt van het hotel
  • telefoonnummers van de bank en verzekeringen indien zich een noodgeval aandient zoals bankpas ingeslikt, paspoort kwijt of ziekenhuisbezoek
  • Google Maps routekaartjes voor als de tomtom me in de steek laat en er geen GPS is.

Deze map is uiteraard loodzwaar, maar de informatie over bestemmingen waar ik ben geweest, gooi ik tijdens de reis weg. Want je zou van minder een hernia krijgen.

Dit allemaal doe ik omdat het me niet nóg eens zal gebeuren dat ik tijdens een vakantie twee keer een dag naar Florence ga en dan nog niet het Uffizi museum heb gezien, omdat we twee keer op een maandag gingen. De eerste keer om de stad te zien en wat te shoppen en op de tweede maandag om naar het museum te gaan. Als 18-jarige niet wetende dat maandag DE sluitingsdag is van zowat alle musea wereldwijd. Om dit te voorkomen, maak ik zeer nauwkeurige draaiboeken waarin alle openingstijden staan vermeld en deel ik thuis ook alvast de dagen op een logische manier in. Per wijk, om de reisafstanden te beperken.

Verder houd ik tijdens de reis een dagboek bij, terwijl ik normaal geen dagboektype ben, maar dat maakt het maken van mijn fotoboek een stuk gemakkelijker. En ik noteer wat er op de foto’s staat en gooi slechte, wazige foto’s alvast weg. Door deze manier van werken, was dit keer mijn fotoboek van Canada binnen twee weken af, en geleverd. Dank aan Albelli op deze plek en hopelijk ook andersom van Albelli naar mij, want ze verdienen grof aan me.

Het volgende draaiboek is in wording voor een giga roadtrip naar de Westkust van de VS en alle nationale parken. Wie tips nodig heeft, stuur een berichtje en wie tips voor mij heeft voor de reis naar de VS, stuur ook een berichtje. 🙂