Bestemmingen om over te slaan

De wereld is mooi. En de meeste bestemmingen kan ik aanraden. De meest gestelde vraag is wat ik nu het allermooiste vind, maar alles is anders en op zijn eigen manier mooi. Het ligt er maar aan waar je naar op zoek bent en of je even cultuur wilt snuiven of een portie natuur.

Er zijn echter ook bestemmingen die je kunt overslaan. Zonde van je tijd en geld. De onbetwiste nummer 1 is Sofia in de stedentrip categorie. Ik ging met vriendin S. op citytrip met als doel “Eens kijken of daar in Sofia ook wat te doen is, want er vliegt immers een vliegtuig naar toe vanuit Eindhoven Airport”. En na dag 1 wisten we al dat er gewoon geen fluit te doen is, behalve vrijgezellenfeesten voor en met dronken Britten, die het daar goedkoop op een drinken konden zetten.

Wij zochten cultuur, hippe wijkjes en we hebben echt alles in Sofia gezien. We liepen van de kaart af, zo ver waren we buiten het centrum beland. Als de taxichauffeur die je van luchthaven naar hotel brengt, je als tip geeft een shopping mall buiten het centrum waar zo mooi een Mango en Zara liggen, dan weet je al dat er in de stad echt weinig te zien is.

Op zaterdag en zondag hebben we bijna hetzelfde rondje gelopen. De eerste keer op eigen gelegenheid en de tweede keer met een free city tour. We wisten toen zeker dat er niet meer te zien was dan dat.

Een andere bestemming die je kunt overslaan is Tunesië. In de Magreb zijn er wel mooiere landen met een afwisselender landschap zoals Marokko. Als je louter voor een strandvakantie gaat en eens een dagje naar het blauwe stadje Sidi Bou Said wilt gaat als ultiem hoogtepunt van je reis, dan kun je vrede hebben met deze bestemming. Maar ben je van de wervelende hoofdsteden, dan kun je Tunis overslaan. Houd je van woestijnlandschappen, dan is de woestijn vele malen mooier in Marokko en Jordanië. Houd je van culinair genieten, dan kun je beter naar het Midden-Oosten gaan met de verfijnde keuken. Kortom, Tunesië wordt nooit mijn all time favorite bestemming.

Een andere citytrip die ik mager vond, is Madrid. Ik smul van Valencia en Barcelona, maar in de Spaanse hoofdstad kon ik mijn draai niet vinden, kwam ik wel in de hippe wijken, maar was dat het toch ook niet helemaal, was het culinair niet geweldig. Mwah, hij staat niet in de top 5 van ultieme citytrip bestemmingen.

Mijn volgende blog gaat over de ultieme bestemming: een roadtrip door het westen van de Verenigde Staten. Ik zet me de komende maand over mijn Trump aversie heen. Steek mijn middelvinger naar hem op en ga steden als San Francisco, LA en een hele riedel aan Nationale Parken bezoeken. Van Yosemite tot Yellowstone. Tot de volgende blog en voor reistips, mail naar info@diandrareistenregelt.nl.